ΔΙΑΓΝΩΣΤΙΚΑ

 

Σε περιπτώσεις ανησυχίας για την υγεία του ζώου σας, οι περαιτέρω διαγνωστικές εξετάσεις είναι το πρώτο σημαντικό βήμα. Το Κτηνιατρικό Κέντρο AnimalCare διαθέτει σύγρονες διαγνωστικές εγκαταστάσεις. Γνωρίζουμε ότι μια σωστή θεραπεία, χρήζει σωστής διάγνωσης. Για το λόγο αυτό προσπαθούμε καθημερινά να εμπλουτίζουμε τις διαγνωστικές μας μεθόδους με νέα, μοντέρνα και σύγχρονα μηχανήματα. Στη σύγχρονη εποχή η κτηνιατρική κινείται με ιλιγγυώδεις ταχύτητες για αυτό κι εμείς είμαστε καθημερινά σε αναζήτηση των νέων μεθόδων και την καθημερινή εκπαίδευση του προσωπικού μας. 

Κύρια έννοια μας η διατήρηση της υγείας του κατοικιδίου σας με τις κατάλληλες διαγνωστικές μεθόδους και την κατάλληλη θεραπευτική προσέγγιση.

Μερικές από τις διαγνωστικές μεθόδους που διαθέτει το Κτηνιατρικό Κέντρο AnimalCare:

ΑΚΤΙΝΟΔΙΑΓΝΩΣΤΙΚΗ

Η ακτινογράφηση είναι ένα εξαιρετικό εργαλείο στα χέρια του κτηνίατρου σας για τη τελική διάγνωση διάφορων παθολογικών καταστάσεων.

Η ακτινογραφία πολλές φορές θα κατευθύνει το κτηνίατρο σας προς το πάσχων όργανο. Όγκοι και ακτινοσκιερά ξένα σώματα θα μπορούσαν να διαγνωσθούν με την ακτινογραφία. Η ακτινογραφία συμβάλει επίσης στη διάγνωση ορθοπαιδικών παθήσεων όπως κατάγματα, δυσπλασία των ισχύων ή άλλες αρθριτικές αλλοιώσεις. Γαστεντερικά προβλήματα, λίθοι στην ουροδόχο κύστη και παθήσεις στο καρδιοαναπνευστικό επίσης μπορούν να διαγνωσθούν με την ακτινογράφηση. Οι γιατροί μας είναι πλήρως εκπαιδευμένοι στην ανάγνωση των ακτινογραφιών. 

Για την άμεση και πιο ακριβή διάγνωση το Κτηνιατρικό Κέντρο AnimalCare είναι εξοπλισμένο με νέο μηχάνημα ψηφιακής τεχνολογίας, με δυνατότητα επεξεργασίας εικόνας μετά την αποθήκευση της σε ηλεκτρονικό υπολογιστή. Η εμφάνιση γίνεται σε laser camera, αντί της παλαιάς μεθόδου με films, χημικά και εμφανιστήριο.

ΥΠΕΡΗΧΟΤΟΜΟΓΡΑΦΙΑ

Ο υπέρηχος αποτελεί μια από τις πλέον αξιόπιστες απεικονιστικές μεθόδους στην σύγχρονη κτηνιατρική πράξη. Τα βασικά της πλεονεκτήματα αποτελούν ότι είναι ανώδυνη και ακίνδυνη μέθοδος, διεξάγεται σε σύντομο χρόνο και έχει χαμηλό κόστος. Μπορεί να γίνει χωρίς ηρέμηση και χωρίς αναισθησία. 

Με την βοήθεια της τεχνολογίας σήμερα μπορούμε να πετύχουμε διάγνωση ακριβείας σε πλήθος παθολογικών καταστάσεων. Όπως για παράδειγμα αξιολόγηση της λειτουργείας της καρδιάς και των κύριων αρτηριών, εσωτερικών οργάνων όπως ήπαρ, σπλήνας, νεφροί, μήτρα και ουροδόχος κύστη. Με τον υπέρηχο μπορούμε επίσης να διαγνώσουμε και να παρακολουθούμε την εγκυμοσύνη.

Ο κτηνίατρος σας θα προγραμματίσει ένα ραντεβού για υπέρηχο όπου αυτό κρίνεται αναγκαίο. Ρωτήστε τον κτηνίατρο σας αν είναι απαραίτητο το ζώο σας να έρθει νηστικό ή όχι.

ΕΡΓΑΣΤΗΡΙΑΚΑ

Διαθέτοντας τους πιο σύγχρονους αναλυτές αίματος (IDEXX VEtLab Station, IDEXX Catalyst One, IDEXX ProCyte Dx και IDEXX SNAPshot Dx) μπορούμε να θεωρούμαστε ένα από τα πιο σύγχρονα και πληρέστερα κτηνιατρικά εργαστήρια στην Κύπρο. Έχοντας την πιο σύγχρονη τεχνολογία στο κέντρο μας, μπορούμε να έχουμε πιο ακριβή αποτελέσματα για περισσότερες παραμέτρους σε απειροελάχιστο χρόνο. Κάνουμε μετρήσεις σε προηγμένες παραμέτρους όπως Φρουκτοζαμίνη, Φαινοβαρβιτάλη, Αναλογία Πρωτεινών/Κρεατινίνης στα ούρα, Θυροξίνη (Τ4) και άλλες ορμονολογικές εξετάσεις. Επίσης κάνουμε:

  • Αιματολογικές εξετάσεις

  • Βιοχημικές αίματος (λειτουργία ήπατος, νεφρών κτλ)

  • Καλλιέργειες

  • Διαγνωστικά τεστάκια SNAP tests (για Ερλίχια, Λεισμάνια, Παρβοίωση κ.α)

  • Κυτταρολογία αίματος, αυτιών, ούρων

  • Αναλύσεις ούρων

  • Κοπρανολογικές εξετάσεις

Παρακαλώ κατεβάστε τον τιμοκατάλογο μας από εδώ. Οι αναλύσεις γίνονται μόνο κατόπιν συνενόησης με τον θεράποντα κτηνίατρο σας.