Προληπτική Κτηνιατρική

 

Πιστεύουμε ακράδαντα ότι ο καλύτερος τρόπος διατήρησης της υγείας του κατοικιδίου σας είναι μέσω της πρόληψης. Οι εκτενείς κλινικές εξετάσεις του ζώου σας ανά τακτά χρονικά διαστήματα επιτρέπουν την αναγνώριση αλλαγών που θα μπορούσαν να προδιαθέτουν σε μελλοντικά προβλήματα υγείας.


Πολλές φορές, διάφορα προβλήματα παραμένουν αδιάγνωστα με αποτέλεσμα να γίνονται σοβαρά αν δεν θεραπευτούν έγκαιρα. Προτείνουμε την συχνή κλινική εξέταση των ζώων σας έστω και αν αυτά φαίνονται υγιή.

 

εμβολιασμός σκύλου
Εμβολιασμοί
 

Θα σας συμβουλέψουμε για το καλύτερο εμβολιακό προτόκολο για το ζώο σας ανάλογα με την ηλικία και τις συνθήκες διαβίωσης του. Το εμβολιακό μας προτόκολο είναι προσαρμοσμένο για το κάθε ζώο ξεχωριστά. 

 

Έχουν γίνει εκτενείς μελέτες όσο αφορά τους εμβολιασμούς και έχουν δείξει ότι μερικά αντισώματα παραμένουν στον οργανισμό μέχρι και τρία χρόνια. Για το λόγο αυτό ο τρόπος των εμβολιασμών στα ενήλικα ζώα αλλάζει με την πάροδο των τελευταίων χρόνων. 

 

Θεραπεία για ένδο και έκτο παράσιτα

Οι ψύλλοι και τα τσιμπούρια δεν προκαλούν μόνο έντονη ενόχληση, αλλά και μεταφέρουν σοβαρές ασθένειες για το ζώο σας και τη δημόσια υγεία. Παρόλο που το κύριο πρόβλημα είναι σε θερμοκρασίες καλοκαιριού, το χειμώνα δεν παύει να υπάρχει το πρόβλημα μιας και τα σπίτια μας είναι πάντοτε ζεστά. 

Ευτυχώς, υπάρχει μεγάλη γκάμα προιόντων πρόληψης και θεραπείας των ενοχλητικών αυτών παράσιτων. Συζητήστε με το κτηνίατρο σας για να σας ενημερώσει για το καλύτερο προτόκολο αποπαρασίτωσης για το ζώο σας. 

Microchip

 

Ακόμη και ο πιο υπεύθυνος ιδιοκτήτης δεν μπορεί να εγγυηθεί ότι το κατοικίδιο του δεν θα μπορούσε να χαθεί. Το κολανάκι μπορεί να κοπεί ή να γλιστρίσει από τα χέρια μας, μπορεί κάποιος φίλος να αφήσει ανοιχτή τη πόρτα του κήπου και να μας φύγει και άλλα σενάρια τα οποία καθημερινά ακούμε και αντιμετωπίζουμε.

 

Η τοποθέτηση του microchip είναι μια απλή διαδικασία μόνιμης ταυτοποίησης του κατοικιδίου σας. Το microchip ειναι μια πολύ μικρή συσκευή σε μέγεθος και σχήμα ενός κόκκου ριζιού, που τοποθετείται κάτω από το χαλαρό δέρμα στο πίσω μέρος του λαιμού. Όταν κάποιο ζώο χαθεί και βρεθεί, ο κτηνίατρος ή οι τοπικές αρχές θα σαρώσουν την επιφάνεια του δέρματος του ζώου με ένα ειδικό σκάνερ για εντόπιση του μικροτσιπ. Αν υπάρχει microchip τότε θα μας δείξει τον μοναδικό αριθμό του κατοικιδίου. Ανατρέχουμε μετά στο παγκύπριο σύστημα καταγραφής των ζώων για να βρούμε τα στοιχεία του ιδιοκτήτη του για να τον ενημερώσουμε. 

 

Η εφαρμογή του είναι απλή και ασφαλής. Το ζώο σας θα νιώσει ένα μικρό τσίμπιμα, παρόμοιο με τα ενέσιμα που γίνονται στους εμβολιασμούς ρουτίνας. Ένα μικρό τσίμπημα για την ασφάλεια μιας ζωής.